Az átlagfizetések mértékéig teljes adómentességet kaphatnak a magyar fiatalok, 25 éves korig – erősítette meg Orbán Viktor. Közölte: legkésőbb 2022 január elsejéig szeretné ezt bevezetni, ami körülbelül 130-150 milliárd forintba kerül.

A kormányfő részletesen beszélt a tervezett lépés indokairól, bevezetőül megemlítve a válságkezelést. – Az első, hogy megkezdtük a 13. havi nyugdíj visszaépítését, egyheti nyugdíjjal több lesz a februári borítékban. A második gazdaságpolitikai elem a valaha volt legnagyobb lakásfelújítás és otthonteremtési program elindítása. Egy építőkocka azonban még hiányzik – mondta Orbán Viktor.

– Fontos, hogy a fiatalok is kapjanak egy komoly lehetőséget. A családügyekért felelős miniszter asszony számolja most, hogy hol legyen a határ, de az átlagfizetésekig érdemes megadni a teljes adókedvezményt a fiatalok számára. Nem példátlan ez, a lengyeleknél például bevezették ezt és úgy láttam, sikeres – fogalmazott Orbán Viktor.

Azzal folytatta: a 25 éves kort elérő embernek megvan a tanulási lehetősége, szakmai ösztöndíjakat is kaphat. Van a CSOK, amivel elindulhat, megvan a Babaváró Hitel, és 25 éves koráig nem kell majd adót fizetnie a munkája után. – Esély van arra, hogy az ember 25 éves korára a saját lábára álljon, önálló életet tudjon indítani, és komoly emberként vágjon a következő 50-60-70 évben – tette hozzá Orbán Viktor.

(fotó: Shutterstock)