Az idén immár kilencedik alkalommal meghirdetett pályázat jelképezi és ismeri el azt a tehetséggondozó munkát, amelyet a tehetséggondozásban dolgozó pedagógusok, szakemberek és önkormányzatok végeznek a kiemelkedő magyar fiatalok tehetségkibontakoztatásáért.

Jelenleg is várják a „Bonis Bona” díjra azoknak a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző pedagógusoknak, szakembereknek a jelölését, akik legalább öt éve a tehetséggondozásban dolgoznak. A jelölések folyamata nem változott, továbbra is három nyílt kategóriában – „Kiváló tehetséggondozó”, „Kiváló tehetségfejlesztő” és „Kiváló tehetségsegítő” – várják az ajánlásokat, meghosszabbított határidővel, 2022. február 28-ig a https://bonisbona.tehetsegunk.hu/ oldalon.

A „Tehetségbarát Önkormányzat” díjat olyan önkormányzatok nyerhetik el, amelyek folyamatosan segítik a tehetséges fiatalok felkutatását, támogatását, és példamutató együttműködést folytatnak a tehetséggondozó szervezetekkel. A díj elnyerésére idén is az alábbi kategóriákban lehet pályázatot benyújtani:

• A kategória: községek, városok önkormányzatai;

• B kategória: megyei jogú városok önkormányzatai és a fővárosi kerületi önkormányzatok.

A „Tehetségbarát Önkormányzat” címmel járó elismerés mellé 1.500.000 Ft-os támogatást is kapnak a nyertes önkormányzatok, amit a tehetséggondozással járó tevékenységükre fordíthatnak. Az ajánlásokat a https://tehetsegunk.hu/ oldalon várják ugyancsak 2022. február 28-ig.