A Családvédelmi Akcióterv februári bejelentése után tömegesen keresték fel az autókereskedéseket a nagycsaládosok – még úgy is, hogy nagyon sok kérdés volt még akkor az újautó-vásárlási programmal kapcsolatban. Azóta minden részletre fény derült, és ez idáig több mint tizenhétezer igénylés érkezett a Magyar Államkincstárhoz – számolt be az mmonline.hu.

– Az egész autópiac nagyon erős idén, több mint 10%-os a növekedés még a 2018-as, intenzív forgalomhoz képest is. De ezen belül is rendkívüli húzóerőnek számít a nagycsaládos autóvásárlás – árulta el Markó Zoltán, a Duna Autó Zrt. kereskedelmi és marketingigazgatója. – A szűk keresztmetszetet azonban a kereslet kielégítése jelenti. Van olyan gyártó, aki viszonylag gyorsan tudott reagálni a hirtelen megnőtt érdeklődésre, másoknál viszont 3-4 hónapot is várni kell egy-egy modellre. Ezért ügyfeleink minél teljesebb kiszolgálása érdekében mi igyekszünk erősen készletezni – tette hozzá az igazgató.

Markó Zoltán elmondta, hogy újabb hullámra számítanak év végén elsősorban a megváltozott üzletpolitikájuk miatt. Eddig ugyanis az autók átadását a támogatási összeg befolyásához kötötték, mostantól azonban a hétszemélyes modelleket már az okmányirodai ügyintézés és az önerő teljes befizetése után átvehetik a nagycsaládosok.

Ugyanakkor a MÁK-hoz beérkezett igénylések nagy része még elbírálás alatt van, így biztos, hogy 2020 első negyedévében is jóval több hétszemélyes autót fognak átadni – tette hozzá Markó Zoltán.

(fotó: Shutterstock)