A rendezvény idejére egy különleges, több ezer négyzetméteres játszó- és tanácsadó térré változik át a Budapest Aréna, ahol várandósok, kisbabások és kisgyerekesek kérdései, mosolya, beszélgetése és öröme tölti majd be a 9000 négyzetméteres kiállító- és élményteret.

A háromnapos programon a szoptatással, vitaminválasztással, a hozzátáplálással vagy bármilyen kisdedfejlődési témával kapcsolatban kérhetnek a látogatók szakértői segítséget, de dietetikus és gyermekszemész is rendelkezésre áll.

Alkalom nyílik a sokszor tabutémáknak számító szülői kétségek átbeszélésére hozzáértő pszichológus közreműködésével, téma lesz a tanulási nehézségek kezelése, de az iskolaérettség, élménypedagógia, mentálhigiéné és érzelemi fejlesztés témakörében is lesz hová fordulni. A gyermekek digitális felkészültségéről a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság kollégái gondoskodnak.

A személyes tanácsadások mellett sok hasznos előadás és élményprogram is színesíti majd a háromnapos rendezvényt. Lesz díjmentes szívhanghallgatás, szakértő tréner előadást tart a várandósság alatti és utáni sportról, megismerkedhetnek a látogatók a legjobb családtámogatási lehetőségekkel, a XXI-i századi apaság témakörét pedig ismert apukák járják körül egy érdekesnek ígérkező kerekasztal-beszélgetésen. A zenei szórakozásról a Kossuth-díjas előadóművész és zeneszerző, Gryllus Vilmos, Farkasházi Réka és a Tintanyúl, az Alma Zenekar, valamint Bolba Éva és a JAZZterlánc gondoskodik.

A több mint 200 féle kipróbálható játékújdonságon felül a rendezvényen idén is sokféle ügyességet és kreativitást fejlesztő program várja a gyerkőcöket. A rendezvényen technológiai innovációkat is ki lehet próbálni: testközelből szemügyre vehetjük a pillanatok alatt összecsukható babakocsit, az okostelefonnal szinkronizálható autósülést és az alvássegítő babafigyelőt.

Részletes program és hasznos látogatói információk a www.babamamexpo.hu és a www.kidexpo.hu oldalakon.

(fotó: Shutterstock)