Az asztal körül beszélgető női társaságnak különleges ereje van. Mi, nők, órákig tudunk beszélgetni ezerféle témáról, kacagós és könnyezős hangulatokat váltogatva. Egy baj van, sosem elég az idő! De akármennyire elfoglaltak vagyunk, csak elhatározás kérdése, hogy mennyit találkozunk! Mert ezt nemcsak házon kívül, asztal körül tehetjük meg. Mehetünk a kisbabás barátnőhöz közös babázásra, besegíteni egy másik társunkhoz a takarításba, vagy a legnagyobb konyhában megsüthetjük együtt a hétvégi süteményt – a lényeg, hogy közben mindvégig együtt vagyunk.

1. Minden évben tervezzünk be egy hétvégét, aminek legalább a felét együtt töltjük. Jöjjünk össze valakinél vagy foglaljunk le egy vendégházat: így hajnalig beszélgethetünk, közben az együttlét közös kikapcsolódással párosul.

2. Húzzunk túracipőt, és sétáljunk vagy kiránduljunk egyet a barátnőkkel! A szokásostól eltérő helyzetben mindannyian kiengedünk, ellazulunk, és másképp állunk a problémákhoz, mint egyébként.

3. Hozzunk létre barátnős csoportot valamelyik alkalmazás segítségével! Ha egymás napjaiba néha belepillanthatunk, máris úgy érezzük, mintha élőben váltottunk volna pár szót.

4. Rendszeresítsük a találkozásokat! Az igazából mindegy, hogy hetente, havonta, vagy csak ritkábban jövünk össze, a lényeg az, hogy legyen egy fix pont, ami mindenki fejében – és naptárjában! – ott van. Azért fontos ez, mert a kisgyermekes években sosincs olyan este, amikor mindenki ráér, így sajnos hajlamosak, kénytelenek vagyunk hetekkel, hónapokkal eltolni a találkozásokat, ami egyre ritkább összejövetelekhez vezet.

5. Hogy az évek múlásával már ne „csak” a mesélésről szóljon a barátságunk, menjünk együtt színházba, múzeumba, mint régen, amikor még nem voltak gyerekek! Fontos, hogy anyukaként is legyenek közös élményeink a barátnőkkel: a párunk és a gyermekeink is értékelni fogják a feltöltődött anyát.

6. Találkozzunk családostul is! Bár a barátnők férjei és gyermekei nem biztos, hogy a legjobb haverok lesznek, mégis érdemes néha összetalálkoztatni azokat, akiket a legjobban szeretünk.

(fotó: Shutterstock)