„Ép testben ép lélek” – tartja a mondás, ami fordítva talán még inkább igaz: akinek sikerül megteremtenie a lelki békéjét, aki boldogan, kiegyensúlyozottan éli a hétköznapjait, az nem csak a munkahelyén teljesít jobban, és a családjában képes harmóniát teremteni, de orvoshoz is kevesebbet jár – fogalmazott közleményében a Fiatal Családosok Klubja.

A fizikális jóllétről – örvendetes módon – egyre több szó esik, a mentális problémák kezelésével viszont még méltánytalanul keveset foglalkozunk, pedig köztudott, hogy a betegségek hátterében gyakran pszichés eredetű nehézségek állnak.

Közölték: nem titkolt céluk a tabudöntögetés olyan, gyakran még magunk előtt is leplezett témákkal kapcsolatban, mint a stressz, szorongás, párkapcsolati nehézségek, családi konfliktusok és a különféle szenvedélybetegségek.

A klub által szervezett Lelki Egészség Esteken közéleti személyiségek beszélnek nyíltan saját nehézségeikről, és neves szakértők javasolnak megoldási lehetőségeket a sokakat érintő problémás élethelyzetekre.

Hangsúlyozták: fontosnak tartják, hogy az előadásokra ellátogatók konkrét fogódzót, segítséget kapjanak az őket érintő, sokszor nyomasztó nehézségekkel kapcsolatban.

Első előadás témája: 2020 jöhet, a STRESSZ mehet!

Időpont: 2020. február 6., 18-21 óra között

Helyszín: Lurdy Rendezvény- és Konferenciaközpont

A szervezők mindenkit arra biztatnak, hogy vegyen részt az eseményen, és tegye meg az első lépést magáért, a családjáért.