A Semmelweis Kártya Program széles körben biztosít kedvezményeket és extra szolgáltatásokat az intézmény munkavállalóinak, hallgatóinak és tanulóinak: ilyen a táplálkozási és életmód tanácsadás igénybevétele, a gyógyszertári kedvezmény és az egyetem által szervezett közösségi mozgásprogramokon való részvétel is. A kártyával – a járványügyi szabályok megtartása mellett – tovább bővülnek a sport, kultúra és egyéb területeken igényelhető kedvezmények, továbbá még szélesebb körben igénybe vehetők majd az egészségprevenciós és egészségfejlesztési szolgáltatások, és a magánügyek intézésében kínált segítségnyújtás is.

A Családbarát programmal azt kívánjuk elérni, hogy egyetemünk olyan hely legyen, ahol a szakmai fejlődés és elismerés mellett kollégáink támogatást kaphatnak a magánéletük kiteljesedéséhez is – mondta Dr. Merkely Béla, az intézmény rektora. – A Semmelweis egy olyan hely, ahol a gyermekvállalás érték, és olyan hellyé kell válnia, ahol az egyetem, mint munkáltató, tudatosan tesz azért, hogy a munkavállaló képes legyen összehangolni és egyensúlyban tartani a munkáját a magánéletével. Ezért a jövőben várhatóan különböző családtámogatási intézkedések, rugalmas foglalkoztatási lehetőségek, továbbá számos középtávú fejlesztési elképzelés is megvalósulhat.

Novembertől a férfiak egészségmegőrzését szolgáló Movember keretein belül PSA szűrésre jelentkezhetnek az egyetem munkatársai. Decemberben a női egészség védelmében mammográfiás szűrővizsgálattal bővül a munkavállalói szűrőcsomag, és onnantól ez a vizsgálati lehetőség is folyamatosan elérhető lesz. A SESZI minden hónapban újabb és újabb szolgáltatások bevezetésével bővíti majd az egészségügyi ellátások körét. A jövőben így a Semmelweis Kártyával olyan komplex szűrőcsomagok is igénybe vehetőek lesznek majd, mint a célzott laborvizsgálatokat, szájüregi daganat, méhnyakrák és melanoma szűrést, továbbá egyéni és csoportos dohányzásról való leszoktatási programot is magába foglaló Onkológiai szűrőcsomag; vagy a Metabolikus-kardiovaszkuláris vizsgálati csomag, melynek része a testösszetétel mérés és kiértékelés, a rizikóbecslés, a kardiológiai kivizsgálás, a szemfenék vizsgálat, valamint különböző laborvizsgálatok. Az intézményben oltópont is kialakításra kerül majd, valamint nevelési tanácsadó segítsége is kérhető lesz a jövőben.

(fotó: Shutterstock)