Decembertől csak védettségi igazolvánnyal léphetnek az iskolákba „külsősök” - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Decembertől csak védettségi igazolvánnyal léphetnek az iskolákba „külsősök”

EMMI
2021. nov. 23. 15:53
Iskolást nevelünk

A gyermekek, a pedagógusok további védelme és az oktatás zavartalanság érdekében a „külsősöknek” (pl. nem az iskola alkalmazásában álló takarítóknak, büféseknek, szállítóknak) decembertől védettségi igazolvány szükséges a köznevelési és szakképzési intézményekbe való belépéshez - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Az erről kiadott miniszteri határozat nem vonatkozik azokra sem, akik valamilyen veszélyelhárítás céljával érkeznek az intézménybe - tette hozzá a tárca. A maszkviselésre vonatkozó szabályokat a köznevelési intézményekben a kormány korábbi döntése értelmében az intézményvezetők állapíthatják meg. A fenti óvintézkedések mellett továbbra is az oltás felvétele a legfontosabb a köznevelési intézmények pedagógusai számára is.

Az EMMI közleményében hangsúlyozta: a jogszabály értelmében az állami fenntartású köznevelési intézményekben elvárt a pedagógusoktól az oltás felvétele, hiszen a tanárok sok emberrel, gyermekekkel és szülőkkel találkoznak. Oltásuk saját egészségük és mások védelme érdekében is fontos.

A köznevelési intézményeket látogató 12 év feletti korosztály 51 %-a is már felvett az oltást. Az oltás felvételére kiváló lehetőséget kínál mindenkinek az oltási akcióhét, melynek során előzetes regisztráció nélkül is fel lehet venni az oltást a kórházi oltópontokon - emelte ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

(illusztráció: Komka Péter/MTI)