A Családbarát Magyarország Központ 2019 óta ítéli oda a Családbarát Hely tanúsító védjegyet munkahely, illetve szolgáltatóhely kategóriában. A tanúsításra Magyarország egész területéről jelentkezhetnek a verseny- és közszférából mikro-, kis-, közép vagy nagyvállalatok, valamint a nonprofit szektorból civil szervezetek, egyházi és közintézmények.

A két éven keresztül érvényes tanúsítvány hitelesen igazolja a szervezet családbarát szemléletű működés iránti elkötelezettségét, valamint az ennek megvalósításáért tett alapvető intézkedések meglétét.

Cikksorozatunkban tíz kérdést teszünk fel Családbarát Hely tanúsító védjeggyel elismert vállalkozások, szervezetek vezetőinek. Válaszaikból olyan megvalósított ötleteket, fejlesztéseket, jó gyakorlatokat ismerhetünk meg, amelyekre példaként is tekinthetünk.

A Magyar Államkincstár elnöke, Bugár Csaba 2021. április 6-án került a szervezet élére. A közgazdász végzettségű szakember két hónap alatt végigjárta az összes megyei igazgatóságot, tegeződik a munkatársaival, így hamar sikerült közvetlen légkört kialakítania a közel hatezer fős vállalatnál. A bevallottan nagy zene- és sportrajongó vezető három lány édesapja, valamint van egy nevelt lánya és egy unokája is.

Mi motiválta akkor, amikor ezt a pályát választotta? Szerepet játszott ebben példakép vagy megerősítő, támogató háttér?  

– Az öt évvel idősebb bátyám közgazdász, sokat mesélt nekem a tanulmányairól, az élményeiről. Biztatására és példája hatására követtem a pályán. Érdekes, mert alapvetően mindketten humán beállítottságúak vagyunk. Az tetszett meg igazán, amikor engem is bevont a szociológiai kutatásaiba, így nem csak a pénzzel, de annak az emberre gyakorolt hatásával is foglalkozhattam.  

Melyik, vezetőként hozott döntésére a legbüszkébb?  

– Elsősorban arra vagyok büszke, hogy vezetői pályafutásom során nem volt nehéz dolgom, amikor szerettem volna meggyőzni a szakmabeli ismerőseimet, hogy csatlakozzanak ahhoz a szervezethez, ahol éppen dolgozom. Úgy érzem, mindig tudtam motiválni a munkatársaimat. A vezetői pályámon talán erre lehetek a legbüszkébb.  

Milyen jó gyakorlatokat tapasztalt a munkahelyén kívül, amelyeket aztán be tudott építeni a szervezet életébe?  

– Számos alkalommal bizonyosodtam meg róla a külföldi útjaimon, hogy az itthon gyakran ösztönösen végzett gyakorlatok például Hollandiában szakmailag felépített, leírt folyamatok. De azt is jó volt látni, mennyire fontos csapatban gondolkozni. Úgy vélem, akár vezető, akár beosztott vagyok, csak egyetlen elem vagyok a nagy gépezetben, így a többiek nélkül nem lehetek sikeres. Mindig törekedtem rá, hogy kiváló szakemberek legyenek körülöttem, akikkel remek csapatot építhetünk. Ezekből a tapasztalatokból sokat tanultam, és be is tudtam építeni az általam vezetett szervezetek életébe.  

Családbarát szempontból miben egyedi az Ön által vezetett szervezet?  

– A Magyar Államkincstár szinte minden magyar állampolgárral kapcsolatban van, hiszen a bölcsőtől az idős korig jelen vagyunk a családok életében. Az emberek elemi szükségletei múlhatnak rajtunk egy-egy juttatás, járandóság vagy támogatás kifizetésekor, ezért ennek tudatában a legjobb teljesítményt kell nyújtanunk. A Kincstárban mindenkinek éreznie kell a felelősséget, hogy szükség van rá az adott helyen, mint egy nagy családban. Egyaránt fontos a nyugdíj, a családi pótlék, az állampapír, a gazdák támogatása vagy a KRESZ-vizsga támogatás pontos kifizetése. Minden fogaskeréknek jól kell működnie, hogy az ellátások mindenkihez időben érkezzenek meg. Ehhez elengedhetetlen a megfelelő munkakörnyezet és az összetartó csapat. A Kincstárra jellemző kohéziót és a lojalitást remekül mutatja, hogy a közel hatezer munkavállalóból több mint ezren 10-20 éve dolgoznak nálunk.  

Mi a munkahelyéhez kötődő legszebb emléke?  

– Szerintem a legszebb emlék mindig a munkahelyre való belépés és a búcsú. Felemelő volt, amikor tavaly április 6-án beléptem a Kincstárba – a banki szférából egy teljesen más közegbe kerültem –, és három hónap alatt minden megyei igazgatóságra ellátogattam, rengeteg munkatárssal beszéltem, a fogadtatás tényleg felejthetetlenre sikerült. Éreztem annak a súlyát, hogy első számú vezetőként mekkora felelősség van a vállamon. A búcsú idején pedig sokat jelent, hogy miképpen engednek utamra, fontos, hogy milyen emléket hagy maga után az ember. Ezt a korábbi munkahelyeimen tapasztaltam meg.

Melyik családbarát intézkedés megléte a legfontosabb?  

– A Kincstár minden évben áttekinti, hogy hogyan tudja családbarát intézkedéseit bővíteni. Én idén a munkahelyi sporttámogatásokat és a szűrővizsgálatokat emelném ki. A munkavállalóink több mint kétharmada nő, közöttük rengeteg a családanya, ezért is hangsúlyozott feladat, hogy az egészségük rendben legyen. Ami szintén nem elhanyagolható, hogy minden második kollégánk gyermekes családban él, így a gyermekeik nyári táboroztatása szintén elsőbbséget élvez minden megyei igazgatóságunkon.  

A családbarát szemlélettel összefüggésben milyen tanácsokkal látna el más döntéshozókat, ha családbarát fejlesztésekben gondolkodnak?  

– Nagycsaládos apaként láttam rá igazán, hogy mennyire fontos a családbarát szemlélet meghonosítása a munka világában. A munkavállalóknak össze kell tudniuk hangolni a mindennapokat, hogy a családi életük ne lássa kárát a szakmai előmenetelüknek, vagy éppen fordítva. Ezen túl szintén nem elhanyagolható szempont a juttatások piacképes szinten tartása.  

Ön mennyire találja meg az egyensúlyt a hétköznapok során a munka és a magánélet között?  

– Egyaránt fontos a munkában eredményeket, sikereket elérni és mellette a családdal is megtalálni azt az időt, amikor feltöltődhetünk. Én szerencsés helyzetben vagyok, mert nálunk megvan az egyensúly, a feleségemmel hasonlóan gondolkodunk erről. Amikor hazaérünk, mind a ketten hátra hagyjuk a munkahelyi dolgokat, és a családra koncentrálunk.

Van-e olyan intézkedés, amelyet feltétlenül be szeretne vezetni „házon belül”?  

– Pragmatikus emberként az a filozófiám, hogy minden helyzetben ki kell jelölni a célt, és ehhez minden lehetséges eszközt be kell vetni. Ahol szeretném még gördülékenyebbé tenni a jelenlegi rendszert, az a nyári gyermekfelügyelet és táboroztatás. Ezt a szívügyemnek tartom.  

Ha lehetne három ötlete, javaslata, amelyek megvalósításához mindent megkapna, mik lennének azok?  

– Azt tartom a legfontosabbnak, hogy meg kell bízni a munkavállalókban, a vezetőkben és rájuk kell bízni a szakmai kérdéseket. Azt gondolom igazán hatékonynak, ha önállóságot tud az ember biztosítani a vezetőinek, így pedig akár háromnál több ötlet is megvalósulhat!