A Családbarát Magyarország Központ 2019 óta ítéli oda a Családbarát Hely tanúsító védjegyet munkahely, illetve szolgáltatóhely kategóriában. A tanúsításra Magyarország egész területéről jelentkezhetnek a verseny- és közszférából mikro-, kis-, közép vagy nagyvállalatok, valamint a nonprofit szektorból civil szervezetek, egyházi és közintézmények.

A két éven keresztül érvényes tanúsítvány hitelesen igazolja a szervezet családbarát szemléletű működés iránti elkötelezettségét, valamint az ennek megvalósításáért tett alapvető intézkedések meglétét.

Cikksorozatunkban tíz kérdést teszünk fel Családbarát Hely tanúsító védjeggyel elismert vállalkozások, szervezetek vezetőinek. Válaszaikból olyan megvalósított ötleteket, fejlesztéseket, jó gyakorlatokat ismerhetünk meg, amelyekre példaként is tekinthetünk.

A közel 300 lelkes Baranya vármegyei Alsómocsolád a Mecsek északi lankáin fekszik. A község családbarát szemléletű vezetőségének önkormányzati képviselője Balogh Anikó, esélyegyenlőségi és idősügyi referens, egyben a helyi faluház vezetője. A közösségért elkötelezett szakembert a családja mellett leginkább a kertészkedés és az önfenntartó életmód kihívásai kapcsolják ki.

Mi motiválta akkor, amikor ezt a pályát választotta? Szerepet játszott ebben példakép vagy megerősítő, támogató háttér?

– Öten vagyunk testvérek, nagy családban nőttem fel, és mindig érdekeltek a közösségek. Szerettem emberek között lenni, feltárni a kapcsolódásokat, megfigyelni, mi motiválja az egyént a fejlődésre. Hogyan érzi és viszi a többiekért való felelősséget, hogyan osztja meg erőforrásait a családja és a közössége gyarapodása érdekében, hogyan teljesedhet ki ebben életének bármely szakaszában, hogyan lehet ehhez támogató környezetet kialakítani. Alsómocsoládon, az egyik népszerű közösségi térben, a Teleházban arra kaptam lehetőséget, hogy ezt a nap 24 órájában megtehessem. A megfelelő szakmaiság biztosítása érdekében végeztem közösségfejlesztési és humán erőforrás fejlesztési tanulmányokat, melyek során a belső indíttatásom erőteljes feladatkeretté formálódott, így kaptam bizalmat és szabad kezet Alsómocsolád Község Önkormányzatának képviselő-testületétől a szervezeti ösztönzésmenedzsment kidolgozására. A közösségi tevékenységbe vetett hitet és határozott szándékot minden évben megerősíti az önkormányzati költségvetés is, amelyben megjelennek a végrehajtáshoz szükséges tételek, biztosítva azt, hogy a kidolgozott terv megvalósulhasson.

Melyik, vezetőként hozott döntésére a legbüszkébb?

– Büszke vagyok egy önmagammal szembeni elváráshoz kapcsolódó döntésre, arra, hogy elhatároztam, megteszek mindent azért, hogy vezető legyek és ne főnök. Ennek szellemében élem a mindennapjaimat. Nagy eredménynek tartom a szervezetekben jelen lévő tudatos humánerőforrás gazdálkodást és az annak szerves részét képező ösztönzésmenedzsmentet. A rendszer azonban soha nem befejezett, hiszen egyre bővülő elméleti tudásunkat folyamatosan gyakorlattá formálva, a kollégákkal folyamatosan kommunikálva, céljaikat, vágyaikat, javaslataikat szervezeti célokká, aktivitásokká formálva fejleszthetjük még. Büszke vagyok arra, hogy az ösztönzésmenedzsment helyben alkalmazott módszereit folyamatosan felülvizsgáljuk, megújítjuk mások jó gyakorlatai és a trendek tükrében, így megtartva szervezeteink és munkavállalóink kölcsönös elégedettségét.

Milyen jó gyakorlatokat tapasztalt a munkahelyén kívül, amelyeket aztán be tudott építeni a szervezet életébe?

– Kiemelkedőnek tartottam a teljesítmény-értékelésben megjelenő munkáltatói-munkavállalói perspektívát, hiszen a legtöbb gyakorlatban ez egyoldalú vezetői értékelés, hiányzik belőle a kollégák önértékelése, amely tapasztalataim szerint nagyon fontos dimenziója a kölcsönös elégedettségnek.

Családbarát szempontból miben egyedi az önök szervezete?

– A gondoskodó önkormányzatok, mint Alsómocsolád Község Önkormányzata is, tevékenységeiken és intézkedéseiken keresztül igyekeznek a településen élő családok életét, kezdeményezéseit folyamatosan támogatni, hogy számukra komfortos, élhető települési környezetet hozzanak létre. Arra, hogy ez a fókusz megjelenjen a munkáltatói szemléletében is, már kevesebb példa akad. Az alsómocsoládi ilyen.

Mi a munkahelyéhez kötődő legszebb emléke?  

– Néhány éve, a munkámhoz kapcsolódóan 15 kolléga társaságában ötnapos tanulmányúton vehettem részt Oslóban. Ez a közös utazás, a tapasztalatcsere, az új ismeretek, a benyomások, egymás mélyebb megismerése felejthetetlen emlék számomra.

Milyen családbarát intézkedés megléte a legfontosabb az ön számára?  

– Minden intézkedésünket fontosnak tartom, de a munkatársak egészségmegőrzésére, mentális támogatására irányuló intézkedések halmazát érzem ma a legfontosabbnak.

A családbarát szemlélettel összefüggésben milyen tanácsokkal látna el más döntéshozókat, ha családbarát fejlesztésekben gondolkodnak?  

– Ne feledkezzenek meg arról, hogy nekünk, a szendvicsgeneráció tagjainak nem csupán a gyermekeinkkel kapcsolatos, hanem idős szüleink helyzetéből adódó kihívásokkal is szembe kell néznünk. Úgy alakítsák ki intézkedési rendszerüket, hogy abban ez a fókusz is megjelenjen. A beteg szülőket gondozó dolgozó részére nyújtott munkaidő-kedvezmény például szívhez szóló gyakorlat.

Ön személy szerint mennyire találja meg az egyensúlyt a hétköznapok során a munka és a magánélet között?  

– Az évek előre haladtával úgy érzem, egyre ügyesebben ki tudom alakítani a munka és a magánélet közötti egyensúlyt, ez 15 éve még nagyobb kihívást jelentett, de mindig van hova fejlődni. A 23 éves, gyógyszergyárban dolgozó fiam már kirepült, így több időm marad a szabadidőmben az önfenntartással kapcsolatos tevékenységekre. Nagyon szeretek kenyeret sütni, kertészkedni, befőzni, illetve natúrkozmetikai termékeket készíteni. Házi gyártású szappanokkal, tusfürdőkkel lepem meg rendszeresen a családot és a baráti társaságom.

Van-e olyan intézkedés, amelyet feltétlenül be szeretne vezetni „házon belül”?  

– Nagyon jó lenne egy családi időmenedzsment képzés, vagy akár családi stresszkezelési tréning, családi szupervízió.  

Ha lehetne három ötlete, javaslata, amelyek megvalósításához mindent megkapna, mik lennének azok?

– Szeretnék egy letelepedést támogató, „mentorálással” kibővített bérlakás programot, amely vonzóbbá tehetné a fiatalok számára az általunk, vidéki élettérben kínált munkalehetőségeket.

Emellett egy új típusú, „családi napközi” létrehozása, mely megteremtené a kisgyermekes családoknak a folyamatosan igénybe vehető, rugalmas, a munkaidőhöz alkalmazkodó gyermekellátást akár éjjel vagy hétvégén is, sokszínű fejlesztési programkínálattal.

A harmadik ötletem pedig „Új élet a családban” névre hallgathatna, és kifejezetten a fiatal munkavállalókat célozná meg. Ezt a családtervezéstől az üres fészek szindrómáig tartó komplex támogató programot régóta szeretném megvalósítani.