Meghívás

Beszélgetés, sütögetés, foci vagy medencézés – egy kerti partin ez mind megtörténhet, így már a meghíváskor érdemes jelezni, hogyan öltözzenek a vendégek. Beszéljük meg, ki mit hozzon magával, hogy széles és színes választék legyen az asztalon.

Díszítés

A kerti vendégség díszítés nélkül is nagyszerűen fog sikerülni, de ha van kedvünk, készülhetünk rá. Ha esti buliról van szó, hangulatvilágításnak kiválóak lesznek a papírral, textillel, csipkével vagy üvegfestéssel díszített befőttesüvegek, melyekben mécseseket gyújthatunk. Minél több van belőlük, annál különlegesebb a hatás. Lampiont, lufit, girlandokat készíthetünk vagy vásárolhatunk is, persze a legegyszerűbb a gyermekek kedvence, a klasszikus boszorkánylépcső hajtogatása. A díszeket lógathatjuk az ereszről, a korlátról, a plafonról vagy a fákról, de a kerítésen is jelezheti a színes kavalkád, hogy ide várják a vendégeket!

Berendezés, kellékek

Ülni vagy állni fogunk? Együtt eszünk vagy csapatokban? Asztali vacsorát tervezünk vagy állófogadást? Jó ezeket átgondolni a hely rendezése miatt, mert lehet, hogy szükség lesz kölcsönszékekre, esetleg asztalokra. Ezek lelőhelyét jó előre találjuk ki! Hasznos segítség ilyenkor az eldobható papírtányér, pohár, és evőeszköz-készlet, de a környezettudatosság jegyében ma már egyre több szervező kéri, hogy hozzunk otthonról sajátot. Szalvétával extrán készüljünk, de a kerti sütés-főzéshez a konyhai papírtörlő is praktikus. Alapkellék a majonéz-ketchup-mustár trió és a só-bors páros is.

Hű, de finom a vacsora!

A hús előzetes bepácolása a vendéglátó dolga

A szabadtéri vendégség elengedhetetlen tartozéka a tábortűz vagy a kerti sütő, grill. Hangulatos, ha együtt gyújtjuk meg a tüzet, és az ételek elkészítése is látványos és illatos, mindenkinek jó, ha ezzel megvárjuk a vendégeket! Persze a hús előzetes bepácolása a vendéglátó dolga, de a hagymapucolás, a krumplihámozás, a zöldségaprítás mind az íncsiklandó előkészületek része, ráadásul nagyszerűen lehet közben beszélgetni. A tálakra szépen elrendezett zöldség- és gyümölcsdarabkák mártogatósokkal, szószokkal nassolnivalónak is kiválóak. Ne gondolkodjunk különleges menün: a grillhús, sült szalonna vagy bográcsos gulyás, paprikás krumpli íze és varázsa felülmúlhatatlan.

Hogy jó legyen a hangulat

Bár a jó társaság adott, feldobhatjuk a hangulatot régi, tábori vicces játékokkal, énekekkel. Ha hangszer is van a közelben, felejthetetlen lesz az esténk. Jó szórakozást!