A diákok hétfőtől szerdáig, valamint szerdától péntekig tartó, háromnapos ottalvós táborozáson vehetnek részt.  Az iskolák március 28-án 14:00 óráig nyújthatják be pályázataikat 1-8. évfolyamos diákokkal az erzsebettaborok.hu oldalról elérhető E-tábor Plusz online felületen.

A korszerű szállást, a napi étkezéseket, az egészségügyi ellátást és a mintegy 30 különféle osztályközösségeket erősítő élményprogramot a szervező Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány (Erzsébet Alapítvány) biztosítja az Erzsébet Táborok táboroztatási program keretében. 

Az ország egész területéről várják a gyerekeket Zánkára, ahol a 2021-es felújítás óta az összes szállásépület komfortos, a szobákban pedig új bútorok és saját fürdőszoba is szolgálja a táborozók kényelmét. A programok a korszerű közösségi terekben, a felújított sportcsarnokban és színházteremben, valamint szabadtéren valósulnak meg.

A tábori osztálykirándulásoknak fontos eleme a közösségi szellem erősítése, ezért a programkínálatban kiemelt szerepet kapnak a csapatépítő játékok és az önismereti, önbizalomépítő foglalkozások. Emellett a diákokra ismeretterjesztő előadások, digitális kompetenciafejlesztő és sportprogramok, valamint sétahajózás is vár. 

A turnusok ideje alatt az iskolák környékbeli kirándulásokat szervezhetnek, így a Balaton-felvidék látnivalóit is megismerhetik a gyermekek, akik a játékok és foglalkozások közben olyan ismereteket is elsajátíthatnak, amelyeket az iskolában később könnyedén tudnak hasznosítani.

A május 22. és június 14. között tartó Erzsébet-táborokba köznevelési intézmények jelentkezhetnek, így azok, akik tavasszal a Balatonnál szeretnének táborozni, a jelentkezéssel kapcsolatban iskoláikhoz fordulhatnak.