– Nemcsak fizikailag, de lelkileg is megviselt mindenkit ez a járvány – mondta kedden a Közösségi Élet Újraindításáért Felelős Operatív Törzs heti ülésén Novák Katalin.

A koronavírus-járvány komoly megterhelést jelentett a gyermekeknek, a szülőknek és a nagyszülőknek egyaránt. A gyermekek hosszú ideig nem tudtak közösségbe járni, csak távolról vehettek részt az oktatásban, csorbultak a személyes kapcsolataik a barátaikkal, sok esetben a nagyszülőkkel is. Ezért is kell kiemelt figyelmet fordítanunk a gyermekek pszichés támogatására – hangsúlyozta a családokért felelős miniszter közösségi oldalán.

Ennek érdekében a Közösségi Élet Újraindításáért Felelős Operatív Törzs keddi ülésén bejelentette, hogy a Szent János Kórház és Szakrendelő Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Rehabilitációs Osztályának fejlesztését 1,2 milliárd forinttal támogatja a kormány. A döntés eredményeképp a járóbeteg-ellátás kapacitása megduplázódhat, a fekvőbeteg-ellátásé pedig 1,5-szeresére nőhet.

– Ezáltal garantáljuk, hogy azok a gyermekek, akik mentális problémával küzdenek megfelelő színvonalú, biztonságos ellátást kaphassanak – hangsúlyozta Novák Katalin.

A részletek a pénteki Magyar Közlönyben olvashatók.