Új szintre emeli és elmélyíti a két nemzet barátságát a Magyar Védőnők Szakmai Szövetsége (MVSZSZ) és a Magyarországi Kínai Nők Egyesülete által kötött együttműködési megállapodás - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családügyekért felelős államtitkára szerdán Budapesten, a megállapodás ünnepélyes aláírásakor.

Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családügyekért felelős államtitkára arról beszélt, hogy a világ térképét nézve leginkább különbségeket látunk az országok között, de a különbségekből fakadó eltérő világlátásnak hatalmas előnye, hogy "bőven akad ismeret és tapasztalat, amelyeket érdemes megtanulnunk egymástól".     

Magyarország és Kína egyaránt hiszi, hogy a történelmi múlt olyan támaszt nyújt a jelenben, amely nélkülözhetetlen a boldoguláshoz, hogy a hagyománytisztelet erőssé tesz, és hogy a családi értékeket támogatni kell - emelte ki az államtitkár. Hozzátette, az együttműködésnek köszönhetően további kapcsolatok épülhetnek, amelynek legnagyobb haszonélvezői a családok.

Hornung Ágnes kitért arra, hogy Magyarország 2010-ben családbarát fordulatot hajtott végre, mert felismerte, hogy a jövő a gyermekekre és a családokra épül. Az elmúlt több mint egy évtizedben folyamatosan bővítették és "csiszolták" a családtámogatási rendszert, ennek köszönhetően pedig több mint 30 támogatási forma és intézkedés segíti a családokat - mondta az államtitkár.