Novák Katalin hangsúlyozta, hogy gőzerővel folyik a háttérmunka, az új otthonteremtési program részleteinek kidolgozása. Az új szabályozás és a kedvezmények a január elseje után megvásárolt ingatlanokra vonatkoznak majd. Az áfa-csökkentésről és az illetékmentességről az Országgyűlés dönt, a törvényhez kapcsolódó rendeleteket a kormány alkotja meg.

A tárca nélküli miniszter hangsúlyozta azt is, hogy az intézkedésekkel nem csak a családok nyernek, hanem a gazdaság élénküléséhez is hozzájárulnak majd. A kormány igyekszik a lehető legszélesebb körnek támogatást nyújtani.

A családokért felelős tárca nélküli miniszter beszélt arról is, hogy a kormány folyamatosan figyeli a családok teherbíró képességét. Novák Katalin az InfoRádióban úgy fogalmazott, hogy az életvédelem, az egészségvédelem, valamint az ésszerű, betartható, követhető szabályozás a cél a járvány elleni küzdelemben, de úgy, hogy az élet amíg lehet, ne álljon le. Hozzátette: nagy Magyarországon a fegyelmezettség, de az a feladat, hogy a családok teherbíró képessége ne essen áldozatául a koronavírus-járvány második hullámának.