Rengeteg olyan foglalkozás és hivatás létezik, amely nélkülözhetetlen az egyének, családok, közösségek, a társadalom testi-lelki egészségének megőrzése érdekében.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom által 2017 óta odaítélt Kopp-Skrabski-díj róluk szól, azokról a személyekről és házaspárokról, akiknek önzetlen munkája gyakran észrevétlen marad, tevékenységük mégis nélkülözhetetlen. Nélkülük a családok, közösségek szegényebbek lennének. Ők azok a hétköznapi hősök, akikről nem szólnak a hírek. A Mozgalom viszont éppen őket helyezi reflektorfénybe évről évre.

Az idei jelölteket nemcsak szakmájuk, hivatásuk segítő jellege köti össze, hanem az is, hogy többen gyerekeket fogadtak örökbe.
Elindult a közönségszavazás, a zsűri minden kategóriában idén is kiválasztotta a legjobb tíz jelöltet, akikre szavazni lehet. A legtöbb szavazatot szerző EGYÉNI és HÁZASPÁR jelöltek kapják a közönségdíjat. A két kategória mellett idén is meghirdették a Kopp-Skrabski TUDOMÁNYOS DÍJAT 35 év alatti és 35 év feletti kategóriában. A zsűri által választott nyertesek mellett e további két kategóriában is lesznek közönségdíjasok. A tudományos Kopp-Skrabski-díjakat harmadik éve a Richter Gedeon Nyrt-vel együttműködve adják át.

Szavazni augusztus 31-ig lehet online a https://www.haromkiralyfi.hu/kopp-skrabski-dij-szavazas oldalon.

A díjról

A Kopp-Skrabski-díj Kopp Mária orvos, pszichológus és férje, Skrabski Árpád mérnök, szociológus nevét viseli. A házaspárként együtt kutató és alkotó szakemberek számos társadalomlélektani, magatartás-szociológiai munkát jelentettek meg. Országos reprezentatív felméréseket végeztek a magyar egészségi állapot és életminőség pszichoszociális hátterének feltárása céljából. A díj olyan emberek tevékenységét ismeri el, akik a másik boldogulásáért, testi-lelki egészségéért, kisebb vagy nagyobb közösségekért dolgoznak az élet legkülönbözőbb területein.