Életének egyik legnagyobb munkahelyi kihívását tudja maga mögött az MBH Bank humán erőforrásért felelős vezérigazgató-helyettese, Dobi Kitti. Az elmúlt években folyamatosan azon dolgozott csapatával, hogy gördülékeny legyen az Európában is egyedülálló hármas bankfúzió, a Budapest Bank, az MKB és a Takarék Csoport összeolvadásából létrejött MBH Bank elindulása.

– Ennél nagyobb és különlegesebb fúziós kihívás az én szakmámban jelenleg egész Európában nincs – kezdi Dobi Kitti. – Az elmúlt húsz évben mindig olyan helyeken dolgoztam, ahol valami nagyon izgalmas történt, de ez nem csoda, mert az átalakítás, építés áll hozzám közel, mint vezetői feladat, ebben van nemzetközi tapasztalatom is. Itt is roppant nagy örömmel töltött el, ahogy láttam, hogyan formálódik három teljesen különböző csapat eggyé, majd hogy ilyen erővel húzzák ezt a tankhajót. Ez nem csak motiváló, de egy életre szóló élményt is jelent.

– Amire igazán büszkék vagyunk: a HR folyamatok és az infrastruktúra teljes újratervezése, illetve a fúzió szervezeti támogatása mellett elindítottunk idén egy teljes életpályaprogramot. Ezt generációs diverzitásnak is hívjuk, amely keretében három pillérre illesztjük a kiemelt munkavállalói csoportok fejlesztését és támogatását. A pályakezdőket fejlesztési lehetőségekkel, plusz juttatásokkal várjuk, valódi közösséget építünk velük, a Bébi + program keretében a családosokat érintő kihívásokban igyekszünk támogatást nyújtani, emellett pedig az Aktív + révén a hatvan év fölötti korosztály, a nyugdíj előtt álló generáció tapasztalataira is számítunk és számukra is plusz benefit és képzési lehetőségeket biztosítunk.

Inspiráló előadás – New Yorkban

A szervezet tavaly elnyerte a Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség Legjobb női munkahely díját, ennek folyományaként pedig meghívást kapott a Nők Helyzetét Vizsgáló ENSZ Bizottság éves konferenciájának New Yorkban rendezett kísérőrendezvényére. A „Nő, Család és Karrier – digitalizáció a munka és a magánélet egyensúlyának szolgálatában” című fórumon Dobi Kitti előadásban számolt be eredményeikről.

– A tavaly elnyert Legjobb női munkahely díj velejárója volt ez a megtisztelő felkérés – emlékszik vissza a szakember. – Rendkívüli inspirációt adott, hogy egy ilyen rangos eseményen oszthattam meg jó gyakorlatainkat a komplex életciklus programunkról, illetve büszkén mesélhettem a munkatársaink fejlesztésével, támogatásával összefüggésben bevezetett tapasztalatainkról.

Hálás az ötletgazdának

Dobi Kitti kezdetben elsősorban pénzügyi területen képzelte el a pályáját, az élete azonban végül más irányt vett.

– A Közgazdaságtudományi Egyetem pénzügy szakirányán végeztem, gazdasági területen szerettem volna elhelyezkedni – meséli a kezdetekről. – Az egyetem mellett már dolgoztam, és az első vezetőm irányított a HR terület felé, amiről akkor még nem is tudtam, hogy micsoda. Rögtön nagyon megszerettem, és a diploma megszerzése után is ott maradtam. Egy pillanatra sem bántam meg ezt a döntést, sőt, nagyon hálás vagyok az ötletgazdának, mert így nem csak a gazdasági területen kamatoztathatom a tudásomat, de az emberi értékek is kiemelt szerepet kapnak a pályafutásom során. Ez a kettő nagyon jól kiegészíti egymást, mert a HR a hatékonyságról is szól – ez volt az, ami igazán megfogott. Már hét éve dolgozom a jelenlegi munkahelyemen, de minden nap szenvedélyesen szeretem a feladataimat.

Az empátia jelentősége

Az MBH Banknál dolgozó, nagyságrendileg tízezer munkavállaló 71 százaléka nő, így a hatalmas munkáltatónál a családok szempontjai még az átlagnál is jobban előtérben vannak.

– Fontos, hogy a HR szempontok között megjelenjenek a családos munkatársak igényei, ezért jó, ha a HR csapatban vannak olyan nők és férfiak, akik ezeket a szempontokat előtérbe helyezik. Az empátia minden vezető pozícióban nagyon fontos, de az elmúlt 10-15 évben a vezetéstudományban még hangsúlyosabbá vált. Úgy érzem, talán az a legjobb bizonyíték arra, hogy jól végzed a munkádat, ha hosszú évek elteltével is bizalommal fordulnak hozzád a munkatársaid és a volt kollégáid tanácsért, segítségért.

Bevetésen a nagyszülők

A családot a férje mellett egy 12 és egy 7 éves lány teszi teljessé, akik számára egy fárasztó nap után a közösen töltött idő jelenti a megnyugvást. A vacsora, a fürdés és az esti mese minden este elmaradhatatlan anyás program.

– A lányaim születése idején nemzetközi cégeknél dolgoztam, és elég gyorsan visszatértem a munkába – mondja Dobi Kitti. – A rugalmas beosztásnak köszönhetően már néhány hónap után számíthattak rám a munkatársaim. A család támogatásával megoldható volt, hogy helyet csináljunk a feladatoknak. Ahhoz, hogy a magánélete mellett a munkájára is megfelelően koncentrálhasson az ember, véleményem szerint kiemelten fontos, hogy szerető család vegye körül. Nemcsak a legszűkebb családra gondolok, hanem a tágabbra is, amelynek tagjaitól adott esetben segítséget lehet kérni. Tanácsként is azt szoktam mondani mindenkinek, hogy merjen, és kérjen segítséget, mert a gyerekeknek is az a jó, ha több generációval megtalálják a hangot. Sokat tanulhatnak egymástól. Én nagyon szerencsés vagyok, mert a férjemmel az első pillanattól kezdve ügyesen meg tudjuk osztani a gyerekekkel járó feladatokat, de a szüleim is be tudnak segíteni a mindennapokban, ami a logisztika miatt hatalmas terheket vesz le a vállunkról.

Szakmailag is izgalmas lehetőség

A közelmúlt mellett a közeljövő is bőven tartogat kihívásokat az MBH Bankban, így feladatokból nincs hiány.

– Minden szervezetnek megvan a saját vállalati kultúrája. Ennek része, ahogyan ott kommunikálnak, döntéseket hoznak, ahogy megbecsülik egymást. Bizton állíthatom, hogy a régióban mi vagyunk az egyik legnagyobb olyan munkáltató, amelyik ebbe tudatosan komoly energiát fektet. A közel három éve zajló, gazdaságtörténetileg is különleges fúzió pedig szakmailag egy elképesztően vonzó lehetőség, amelyben izgalmas részt venni. Ezek teszik rendkívül egyedivé a bankunkat, ezért is érkeznek hozzánk szívesen a szakemberek.

– Kihívások a közeljövőben is várnak ránk, mert a bankfúzió teljes folyamata csak 2026 elején ér a végére – tekint előre. – Ekkorra leszünk minden szempontból teljeséggel egységes intézmény. Nagyon motivált a szervezet, hogy létrejöjjön a régió egyik legnagyobb bankja, olyan modern technológiával és szervezeti struktúrával, kultúrával, amely hosszú távon is versenyképes, ütőképes és fenntartható lesz a piacon.

Frissesség és rendszeresség

A mindennapok feladatai rengeteg energiát igényelnek, így kiemelten hangsúlyos a megfelelő töltekezés, amely lendületet adhat.

– Nagyon fontos az egyensúly tudatos menedzselése – jelenti ki Dobi Kitti. – Dolgozzon az ember bármilyen területen, fontos, hogy lássa, hol vannak a határai, milyen jelekre érdemes odafigyelni. Az egészségünk a legfontosabb, ez nem vitás, így a tudatos egészségmegőrzés az egész családunk életében fókuszban van. Nem egyszerű helyet szorítani a sportnak, de heti pár órát mindig szentelek a mozgásnak. Hétköznap kevesebbet, hétvégén többet. Futás, szaunázás, torna a testi egészség érdekében, a családi programok pedig a mentális frissességért, legyen az akár kulturális kikapcsolódás vagy közös utazás. Azt figyeltem meg az évek alatt, hogy a sport mellett főleg a családi élményekből tudok igazán töltekezni!