csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Címke: pihenés
Miért vagyok mindig fáradt?

Miért vagyok mindig fáradt?

2021. dec. 13. 6:00, Életmódcall_made

Hiába pihenünk, mégis folyton fáradtnak, elgyötörtnek érezzük magunkat? Ha ez az állapot hetek alatt sem múlik, akkor nagyon fontos, hogy felderítsük a probléma gyökerét. Belgyógyász szakértőnkkel sorra vettük a könnyedén orvosolható és komolyabb betegségekre visszavezethető okokat is.

Álmos nappalok, éber éjszakák

Álmos nappalok, éber éjszakák

2021. márc. 23. 6:00, Életmódcall_made

A nehézkes elalvás és a gyakori felébredés nem csupán a másnapi ásítozással bosszulja meg magát. Egy, a Circulation című kardiológiai szaklapban 2020 novemberében ismertetett kutatás az alvás mennyisége és minősége, valamint a szívelégtelenség kialakulása közötti kapcsolatot vizsgálta.

Családi csapatépítés

Családi csapatépítés

2020. dec. 29. 15:00, Életmódcall_made

A vírushelyzet és a vele járó karantén-időszak próbára teszi a legszeretetteljesebb emberi kapcsolatokat is. A bezártságnak azonban pozitívuma is van: még jobban megismerhetjük egymást. Íme néhány kreatív ötlet, amelyek összekovácsolhatják a családot.

Csak az szeret aludni, aki tud is

Csak az szeret aludni, aki tud is

2020. dec. 29. 6:00, Életmódcall_made

A koronavírus-járvány miatti bizonytalanság, az életritmus megváltozása az alvásunkra is rányomja a bélyegét. A Magyar Alvás Szövetség elnöke ugyanakkor azt mondja, felnőtt korban is meg lehet tanulni jól aludni, a kulcs a tudatosság. G. Németh György címzetes egyetemi docenssel beszélgettünk.