Bringára váltva - A Magyar Műszaki És Közlekedési Múzeum időszaki kiállítása

Egy olyan közlekedési módról van szó, amelyről azt szoktuk mondani, hogy ha valaki egyszer megtanulta, akkor nem fogja elfelejteni. A Magyar Műszaki és Közlekedési és Múzeum 2023-as időszaki tárlata, a „Bringára váltva” az Északi Járműjavító Dízelcsarnokában mutatja be sokunk kedvelt eszközét a kerékpárt, és annak történeti, társadalmi és sporttörténeti vonatkozásait.  A kiállítás október 23-ig látogatható.

Bővebb információ: https://azeszaki.hu/hu/a-kiallitasrol 

Zárvatermő – Néprajzi Múzeum

A Városligetbe költözés alatt a múzeum nem fogadott látogatókat, a külvilág számára zárva volt. A rendhagyó munkakörülmények ellenére azonban a múzeum gyűjteménye ez idő alatt is gyarapodott. A nagy jelentőségű szerzeményekből egy-egy válogatott kollekciót láthatnak az érdeklődők.

Bővebb információ: https://www.neprajz.hu/kiallitasok/idoszaki/2023/zarvatermo---uj-idoszaki-kiallitas-a-neprajzi-muzeumban.html 

A kínai teakultúráról - Néprajzi Múzeum

Az időszaki tematikus kiállításon a teázás történetét, a teafajtákat, a tea szertartását és a hozzá kapcsolódó eszközöket is megismerhetik az érdeklődők. A program megnyitóján Jang Csao, a Kínai Népköztársaság Magyarországi Nagykövetségének ideiglenes ügyvivője úgy fogalmazott: “A tea kulturális összekötő kapoccsá vált kelet és nyugat között, és ma is fontos szerepet játszik Kína és a világ más országai közötti kommunikációban.

Bővebb információ: https://www.neprajz.hu/ 

Tárlatvezetés diákoknak a Magyar Nemzeti Galériában

Mesebeli kalandok, július 19.

Illatozó virágoskertek, varázslók, lovagok és Na’conxypan (Nakonxipán), egy különös mesebeli birodalom. Egy festő a képzelet birodalmában, Gulácsy Lajos elvarázsolt világa.  

Bővebb információ: https://mng.hu/programok/tarlatvezetes-gyerekeknek-3/20230719/ 

Csobbanás – tárlatvezetés és jóga, július 6.

Tudományos kutatások igazolják, hogy a múzeumok látogatása és a képzőművészet segíthet a feszültségoldásban. A kánikulában csobbanhatunk a képzőművészetben! Vízesések, strandok és a tenger hullámai hűsítenek a festményeken. A tárlatvezetés után jóga, pihentető relaxáció és légzőgyakorlatok, hogy teljes legyen a kikapcsolódás.

Bővebb információ: https://mng.hu/programok/csobbanas-tarlatvezetes-es-joga/20230706/ 

NYÁRI SÉTA – szalvéta kiállítás

Nagykanizsa, Medgyaszay Ház

A Szalvétagyűjtők Műkedvelő Csoportjának kiállítása július 10-ig tekinthető meg.

Bővebb információ: https://kanizsaikultura.hu/esemeny/nyari-seta-szalveta-kiallitas/?wcs_timestamp=1687183200 

Lamberg-kastély – ingyenes látogatás - Mór

Minden hónap első vasárnapján ingyenesen látogathatják a móri Lamberg-kastély állandó kiállításait (tárlatvezetéssel) azok, akik a 26. életévüket még nem töltötték be, illetve 18 év alatti személy kísérői. Az állandó kiállítások kizárólag tárlatvezetéssel tekinthetők meg! Tárlatvezetések időpontjai: 10:00, 12:00, 13:30.

Bővebb információ: https://lambergkastely.hu/index-hu/nyitolap-koszonto