Az Egyszülős Központ „Kiszínezzük az iskolakezdést!” programjában több mint 400, általános iskolásnak adományoznak egyenként több tízezer forint értékű tanszercsomagot. 

A különböző korosztályok igényeihez igazodva a családok háromféle csomagra pályázhattak, amelyekbe a gyerekek korának megfelelően iskolatáskát, tolltartót, írószereket, rajzeszközöket, festékeket, körzőt, vonalzót, számológépet, uzsonnásdobozt és tisztálkodószereket készített össze az Egyszülős Központ. 

A támogatásra az ország egész területéről lehetett jelentkezni, a tanszercsomagok felét vidéken élő egyszülős gyerekek kapják. Az iskolakezdési csomagok hamarosan eljutnak a családokhoz, akik a fővárosban a pesti Egyszülős Központban, vidéken pedig tizenegy helyszínen vehetik át a tanszereket. 

A több mint négyszáz, általános iskolásoknak összeállított tanszercsomag mellett kétszáz tablettel segítik az egyszülős családban élő középiskolás fiatalok évkezdését. Olyan tableteket kapnak az egyszülős fiatalok, amelyeket a 2022. évi népszámlálás során használtak a számlálóbiztosok. 

Az augusztus 26-i budapesti átadó eseményen Nagy Anna, az Egyszülős Központ alapítója és vezetője mellett részt vesz Hornung Ágnes családokért felelős államtitkár is.