Az elmúlt 12 hónap hazai és külföldi fellépésekkel, neves előadóművészek, kommunikációs és zeneipari szakemberek workshopjaival, valamint stúdiómunkával telt. Az emelt szintű képzés a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával, a Nemzeti Tehetség Program keretében valósult meg.

A Snétberger Program hátrányos helyzetű, elsősorban roma származású fiatalok zenei tudásának kibontakozásához biztosít lehetőséget. A több mint 12 éve működő felsőörsi Snétberger Zenei Tehetség Központ alapképzését eddig mintegy 300 diák végezte el. A Snétberger MasterClass most azoknak a diákoknak nyújtott fejlődési lehetőséget, akik az alapképzést már sikeresen elvégezték. Az emelt szintű oktatás a zenei kompetenciák továbbfejlesztése mellett az előadóművészettel kapcsolatos személyes- és kommunikációs készségek bővítését, valamint a zeneipari szereplők és folyamatok megismerését tűzte ki célul.  

A program lehetőséget biztosított a fiataloknak, hogy saját zenei pályafutásukat építsék. A Snétberger Alapítvány budapesti stúdiójában megismerkedhettek a stúdiómunkákkal, illetve referenciaanyagként szolgáló, professzionális minőségű zenei felvételeiket is elkészíthették.

Az egyéves kurzus nagyon változatos programokat kínált a fiataloknak, akik olyan különleges helyszíneken is felléptek, mint a strasbourgi katedrális vagy Düsseldorf, vagy Bern neves színpadjai. A diákok a svájci Schwyz tartományi szimfonikus zenekar meghívásának köszönhetően egyhetes workshopon is részt vettek, ahol betekintést nyertek a szimfonikus zenekar világába.

Az emelt szintű kurzus során számos hazai koncert is megvalósult, melyek közül a Magyar Zene Házában tartott áprilisi zárókoncert egy igazi mérföldkövet jelentett a program számára. 
 
A fellépések és a próbák mellett az emelt szintű képzést zenei- és az előadó művészethez kapcsolódó további workshopok tették igazán egyedivé. A diákok többek között az amerikai zeneszerző, jazz oktató, marimbista és vibrafonos, David Friedman-tól tanulhattak, aki a világ számos pontján oktat és a berlini Művészeti Egyetem jazz programjának alapítója. A klasszikus zenészeknek a nemzetközileg elismert magyar karmester, Farkas Róbert tartott workshopot, aki olyan hazai és külföldi zenekarokkal dolgozott már együtt, mint a Berliner Symphoniker és a világ tíz legjobb zenekara között számontartott Budapesti Fesztiválzenekar. A filmzeneszerzésről, az Oscar-díjas Mindenki című rövidfilm zeneszerzője, Balázs Ádám beszélt a fiataloknak, a Snétberger MasterClass egy további workshopján pedig Mészáros Zoltán, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program tanácsadója tartott előadást a diákoknak a zeneipar működéséről.