Dr. Szuromi-Kovács Ágnes a Duna TV Család-barát című magazinműsorában és a Kossuth Rádió Napközben műsorában  beszámolt arról, hogy a napokban részt vett az ENSZ Nők Helyzetével Foglalkozó Bizottságának New Yorkban tartott ülésén.

– Az ENSZ Nők Helyzetével Foglalkozó Bizottságának ülése nagy hagyományokkal rendelkezik: idén 67. alkalommal gyűltek össze New Yorkban a világ számos tájáról érkező kormányzati szereplők és civil szervezetek vezetői, így nagyon színes közönség tagja lehettem – jelezte az ügyvezető.

Hozzátette: minden évben van egy fő téma, ami köré a beszélgetések rendeződnek. Ez idén a digitalizáció volt. Emellett pedig minden évben elővesznek egy olyan témakört is, amelyről korábban már szó volt, és megvizsgálják, hogy milyen változások történtek, milyen tapasztalatok gyűltek össze az elmúlt években. Idén azt elemezték, hogy a vidéki nők helyzetében miként sikerült javulást elérni.  

A Családbarát Magyarország Központ ügyvezetője ismertette: New York-i előadásában arról beszélt, hogy a digitalizáció miként segíti a nők munkaerőpiacon való érvényesülését.

Ezzel kapcsolatban hangsúlyozta, hogy a digitalizáció elősegíti és katalizátorként hat az atipikus foglalkoztatás terjedésére. A Családbarát Magyarország Központ egy kutatásában megvizsgálta, hogy azokon a munkahelyeken, amelyekkel az általa működtetett Családbarát Hely tanúsító védjegy programon keresztül kapcsolatban áll, hogyan alakult az atipikus foglalkoztatás aránya az elmúlt években.  

– Vizsgálatunk előtt azt vártuk, hogy mivel a pandémiás időszakban nagy felfutása volt a home office munkavégzésnek, annak lezárultával visszarendeződést tapasztalunk majd ezen a területen – közölte.  

– A Családbarát Magyarország Központ az általa működtetett Családbarát Hely tanúsító védjegyen keresztül több mint 900 munkáltatóval van kapcsolatban, és ezáltal 300 ezer munkavállalót ér el. A körükben végzett kutatás eredményeiből az derült ki, hogy az előzetes várakozásainkkal ellentétben az elmúlt két évben nemhogy nem csökkent, hanem nőtt az atípusos foglalkoztatás gyakorisága. Eszerint, a vizsgált szervezetek 79 %-a engedélyezi valamilyen formában a home office munkavégzést – ismertette Dr. Szuromi-Kovács Ágnes.

Az ügyvezető megjegyezte: bár az atipikus munkavégzés segíti például a kisgyermekes nők munkába való visszatérését, arról is folyik társadalmi diskurzus, hogy mennyire alábecsüljük az otthoni munkavégzés mentális egészségre gyakorolt negatív hatásait.  

– Mint az életben sok mindenben, ezen a területen is az a jó, ha egyensúly van – fogalmazott Dr. Szuromi-Kovács Ágnes.  

A Családbarát Magyarország Központ ügyvezetője a Kossuth Rádió Napközben című műsorában ugyanebben a témában hozzátette: az ENSZ Nők Helyzetével Foglalkozó Bizottságának ülésén sok szó esett a mesterséges intelligenciáról is, amely egyre hangsúlyosabb szerepet tölt be.  

– A mesterséges intelligenciával foglalkozó fejlesztőknek csupán 20 %-a nő, vagyis alulreprezentáltak a nők ezekben a munkakörökben. Az elhangzottak alapján úgy tűnik, hogy részben a motiváció hiánya, részben a bátortalanság az oka annak, hogy a nők nem jelennek meg nagyobb arányban ezen a területen – közölte Dr. Szuromi-Kovács Ágnes.  

Hozzátette, hogy a konferencián kitértek a digitalizáció árnyoldalaira: a digitális fejlődést az emberkereskedelemben is kihasználják, és a zaklatás is megjelenik az online térbe.  

– Az online térben a zaklatás a nőket sokkal nagyobb mértékben érinti. Ezért például a fiatal lányok körében több az online zaklatással kapcsolatban előforduló negatív mentális reakció. Erre is oda kell figyelnünk, és meg kell tennünk mindent, hogy ezt kiküszöböljük – hívta fel a figyelmet a Családbarát Magyarország Központ ügyvezetője.

Az ENSZ Nők Helyzetével Foglalkozó Bizottságának ülésén felszólalt Beneda Attila családügyekért felelős helyettes államtitkár is. Beszédében elmondta, hogy a magyar kormány a családok szempontjából közelít a nőpolitika kérdéséhez. Bemutatva a magyar családpolitika elmúlt 10 évben tett legfontosabb lépéseit, rámutatott, hogy a kormány számos olyan intézkedést tett, amely megadja a nők számára a választás lehetőségét a gyermekvállalással kapcsolatban, és amely a munka és családi élet könnyebb összeegyeztethetőségét célozza.