csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Címke: unoka
Unokasoroló

Unokasoroló

2022. jan. 21. 6:00, Schäffer Erzsébet: ...és akkor elmesélem... call_made

Hét. Hét kis etűd. Hét pillanatkép. Hét gyerekről. Figyelem az unokáimat – ezzel a címmel írt egy szemével és lelkével figyelős bölcs és vidám könyvet egy régi kolléganőm, Szász Anna. Ő kezdte az első lapot ezzel a mondattal: Az ember nem önszántából lesz nagyszülő. A gyerekei teszik azzá…

Lájkolj, nagyi!

Lájkolj, nagyi!

2021. szept. 1. 5:00, Nyugdíjas nagyszülőkcall_made

Hogyan vonhatjuk be a nagyszülőket családunk életébe és segíthetjük a nagyszülő-unoka kapcsolat megerősítését? Dr. Tróbert Anett Mária mentálhigiénés szakember, a Mentálhigiéné Intézet munkatársa szerint fontos, hogy igazodjunk egymás igényeihez és tiszteletben tartsuk a másik határait.

Ómamánál minden más volt

Ómamánál minden más volt

2021. júl. 16. 5:00, Schäffer Erzsébet: ...és akkor elmesélem... call_made

Mai nagymamáknak írom gyerekkori emlékeimet. Azért, hogy megerősítsem, amit úgyis tudnak. Hogy nem kell sok. Nem kell tűzijáték. Nem kell pénz. Az unokákkal való nyári együttlétben az együttlét a fontos. Egy tésztagyúrás, egy reggeli piacozás ma is tud olyan élmény lenni, mint évtizedekkel ezelőtt az én gyerekkoromban. Mert van, ami nem változik és soha nem is fog változni: a nagyszülők és unokák egymás iránti titokzatos vonzalma.