csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Címke: gyermeknevelés
“Arra vágynak, hogy tartozhassanak valahova”  – Összefogás az egyszülős családokért

“Arra vágynak, hogy tartozhassanak valahova” – Összefogás az egyszülős családokért

2021. nov. 29. 6:00, Családban élni jócall_made

Egyszülős családban nevelni és nevelkedni embert próbáló feladat. Számos kihívással szembesülnek a magukra maradt szülők és gyermekeik, számukra mankót jelenthet egy összetartó, támogató közeg. Advent apropóján Nagy Annával, az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány megalapítójával és elnökével beszélgettünk odafigyelésről, empátiáról és a közösség erejéről.

A játék

A játék

2021. nov. 26. 6:00, Schäffer Erzsébet: ...és akkor elmesélem... call_made

A két öt év körüli kislány, mit mondjak, elviselhetetlen volt. A felszállás után, ahogy a vonat elindult, követelőző, visító fejhangon akartak hol ezt, hol azt, anyjuk, mint egy dróton rángatott báb, rakott eléjük babát, chipset, almalét, mikor mire volt gusztusuk. Aztán egyszer csak csend lett. Azt hiszik, ugye, hogy leszálltak. Netán elaludtak. Ó, nem. Egy-egy kütyüt nyomott a kezükbe az anyukájuk. Be is állította. Valami cuki szörnyfilmet néztek. Cuki gyerekcsatornán persze. Nekem meg eszembe jutott Milike. Na, ő sem volt piskóta. De valami merőben más cukiság fegyverezte le. Igaz, a kütyük akkor még várattak magukra. Elmesélem.

Lehet természetes az egyensúly - a magánélet harmóniája és a munkahelyi teljesítmény erősítheti egymást

Lehet természetes az egyensúly - a magánélet harmóniája és a munkahelyi teljesítmény erősítheti egymást

2021. nov. 24. 6:00, Családban élni jócall_made

– A családbarát munkahely elismerés megerősített bennünket abban, hogy humánpolitikánk jó úton halad, a családbarát rendszerünk kimagasló a régióban és országosan egyaránt – hangsúlyozta Dr. Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója. A vállalat elnyerte a Családbarát Hely tanúsító védjegyet, amely 2021 októberétől már megújult formában minősíti a munkahelyeket és szolgáltató helyeket a családbarát szempontok alapján.