A Magyar Közlönyben április 18-án jelent meg az a kormányrendelet, amely a Babaváró támogatás és az Otthonfelújítási támogatás módosítását tartalmazza. A cél mindkét változtatással az volt, hogy egyszerűbbé, könnyebbé tegyék az adminisztrációt és az ügyintézést, illetve jobban figyelembe vegyék az egyéni élethelyzeteket.

Amennyiben érdeklik a változtatások részletei, vagy nehezen igazodik el a különböző otthonteremtési és családtámogatási formák között, hiteles és naprakész információkért keresse fel e-mailben (ugyfelpont@csalad.hu) a Családbarát Magyarország Központ által működtetett Családbarát Ügyfélpontot! A felkészült tanácsadók néhány napon belül válaszolnak az érdeklődők leveleire, tájékoztatást nyújtanak az elérhető támogatási formákról, a jogszabályi feltételekről és az ügyintézés folyamatáról.  

Emellett ingyenes online tanácsadásra is lehet időpontot foglalni, ahol az érdeklődők az aktuális élethelyzetükhöz illeszkedő családtámogatási lehetőségekről tudhatnak meg többet, és ahol a helyben felmerülő kérdéseikre is választ kaphatnak.